Over World Scout Moot 2022

De 16e World Scout Moot is afgelast.

Van 18 juli tot en met 28 juli 2022 vindt de 16e World Scout Moot plaats.
We staan aan het begin van een nieuw avontuur in de zomer van 2022.
Na Canada, Kenia, Mexico, Taiwan, Zweden en IJsland is nu Ierland het gastland.
Benieuwd naar wat de World Scout Moot inhoudt? Wil je weten of het iets
voor jou is en wat je kunt verwachten als deelnemer of IST'er? Houd dan deze site
in de gaten. Ook deze editie wordt onvergetelijk, uitdagend en onwijs gezellig, dus mis het niet!

Als deelnemer of IST’er van de World Scout Moot ga je de uitdaging aan! Alle deelnemers en IST’er geven zich individueel op en komen daarna in internationale patrols of teams.

Als deelnemer word je op basis van je persoonlijke voorkeuren individueel ingedeeld in een internationale patrol. In deze patrol ga je activiteiten ondernemen en leer je samenwerken met scouts met verschillende achtergronden. Het kan zijn dat je voor interculturele tegenstellingen komt te staan, of dat je voor uitdagingen komt te staan die buiten je comfortzone liggen, maar samen zullen jullie het oplossen en help je elkaar erdoorheen. De Moot sluit dan ook perfect aan bij het Roverscouts programma van Scouting Nederland. Tijdens de Moot kun je uitdagingen aangaan die je jezelf gesteld hebt aan het begin van de Roverscout periode. 

Als IST’er ga je aan de slag als vrijwilliger bij een van de onderdelen van het kamp. Ook jij kunt je voorkeuren aangeven voor de Moot begint. Samen met de andere internationale vrijwilligers kom je voor uitdagingen te staan die jullie samen zullen oplossen en interculturele verschillen zullen jullie samen overbruggen.