Over World Scout Moot 2022

Van 18 juli tot en met 28 juli 2022 vindt de 16e World Scout Moot plaats.
We staan aan het begin van een nieuw avontuur in de zomer van 2022.
Na Canada, Kenia, Mexico, Taiwan, Zweden en IJsland is nu Ierland het gastland.
Benieuwd naar wat de World Scout Moot inhoudt? Wil je weten of het iets
voor jou is en wat je kunt verwachten als deelnemer of IST'er? Houd dan deze site
in de gaten. Ook deze editie wordt onvergetelijk, uitdagend en onwijs gezellig, dus mis het niet!

Ben jij in de zomer van 2022 ouder dan 26 jaar, maar wil je World Scout Moot absoluut niet missen?

IST staat voor International Service Team en de naam zegt het eigenlijk al: als IST’er zorg je ervoor dat alles in Ierland straks op rolletjes loopt en het de deelnemers aan niets ontbreekt. Je helpt bijvoorbeeld bij het opbouwen, het draaien en afbreken van het evenement. Natuurlijk doe je dit niet alleen! Samen met een heel team van IST'ers zijn jullie hier verantwoordelijk voor. Zo heb je ook als IST'er volop de kans om contact te leggen met scouts uit heel de wereld. Er zijn verschillende teams waar IST'ers voor worden gezocht. Er is dus voor ieder wat wils!

Een paar maanden voor de Moot begint stuurt de Ierse organisatie een 'catalogus' met functies. Elke IST'er kan vijf voorkeuren opgeven voor een functie tijdens de Moot. Afhankelijk van je functie kan dit betekenen dat je eerder (of langer) op het terrein moet zijn dan ander IST'ers.

LET OP: De moot is verplaatst naar 2022, daarom kan je je nu niet aanmelden als IST. Rond november komt er een nieuwe vacature online.

Het aantal IST'ers dat mee kan naar Ierland hangt af van het aantal deelnemers. Daarom sluit het sollicitatieformulier voor IST'ers al eerder, zodat er eventueel een selectie plaats kan vinden.

Wanneer ben je geschikt als IST'er?*

  • Je bent geboren voor 19 juli 1995.
  • Je spreekt goed Engels.
  • Je bent bereid je volledig in te zetten om World Scout Moot 2022 tot een succes te maken.
  • Je bent bereid om voor dit unieke evenement €... te betalen.**
  • Je wilt je graag ontwikkelen in het buitenland en andere scouts uit de hele wereld ontmoeten.

*Als je meegaat naar World Scout Moot 2022 word je gevraagd akkoord te gaan met de medewerkersvoorwaarden. Deze komen z.s.m. online.

**De kosten voor de Moot bedragen ... euro. Dit is inclusief de voorbereidingsactiviteiten, een kledingpakket, deelname aan World Scout Moot zelf, een reünie, een aandenken en niet te vergeten: een onvergetelijke ervaring.

Inschrijven

De aanmelding gaat middels een vacature, na de eventuele selectieronde ontvang je een e-mail van ons met meer informatie. Ontvang je een e-mail met de inschrijflink dan heb je 10 dagen om deze in te vullen, je inschrijving is pas compleet na betaling van de eerste termijn. Vul je dit inschrijfformulier niet in, dan komt je aanmelding te vervallen en kunnen wij je plekje aan iemand anders geven. Lees voor het aanmelden goed de medewerkersvoorwaarden door!

Naar het sollicitatieformulier