Over World Scout Moot 2022

Van 18 juli tot en met 28 juli 2022 vindt de 16e World Scout Moot plaats.
We staan aan het begin van een nieuw avontuur in de zomer van 2022.

Het Nederlands contingent is bij de Ierse organisatie aangemeld. We zetten in op een grote en enthousiaste groep deelnemers en IST'ers die in de zomer van 2022 af gaan reizen naar Ierland. Er staat een uitdagend programma op de planning en het is de bedoeling dat je hier als deelnemer het maximale uit kunt halen!

De voorbereiding van World Scout Moot 2022 is hiervoor belangrijk, maar hoe we dat exact in gaan vullen is nog niet bekend. Dat je hier als deelnemer zelf een grote bijdrage aan levert, is natuurlijk vanzelfsprekend. Dus niet alleen tijdens World Scout Moot 2022, maar ook in aanloop naar het evenement beleef je een te gekke en uitdagende tijd!

Om te zorgen dat ook in Nederland alles goed geregeld wordt, is er een organisatieteam (OT). Zij zorgen ervoor dat alle deelnemers en IST'ers goed voorbereid op weg gaan naar Ierland en dat zij de juiste informatie op tijd ontvangen.

Contingentsleider - Jeroen Groenendijk

“De afgelopen twee Moots ben ik als deelnemer mee geweest en dat waren allebei fantastische ervaringen met bijzondere activiteiten en nieuwe vrienden. Het is natuurlijk de bedoeling om ervoor te zorgen dat iedereen die in 2022 mee gaat naar Ierland er net zulke leuke herinneringen aan overhoudt. In het dagelijks leven werk ik als ontwikkelaar bij een zelfsturend IT bedrijf, wat betekent dat ik niet alleen software maar ook het bedrijf opbouw.”

Wist je dat Jeroen tijdens de Roverway in 2018 samen met Lisa alle Heads of Contingent hielp? “Tijd om het nu zelf vanuit het oogpunt van een HoC te bekijken, dat lijkt me een stuk makkelijker ;).”

Contingentsleider - Lisa van Son

"Internationale scoutingkampen vind ik echt fantastisch, de sfeer, de mensen, je leert altijd wel weer iets nieuws! In 2022 ben ik helaas te oud om als deelnemer mee te gaan, daarom besloten Jeroen en ik om te solliciteren voor de functie Head of Contingent (projectleider). Tot mijn grote verrassing werden we uitgekozen en zo begon het avontuur. Mijn doel is om zo veel mogelijk Roverscouts van dezelfde internationale ervaringen en internationale vriendschappen te mogen laten genieten, als waar ik zo veel plezier aan beleefd heb en nog ga beleven.

In het dagelijks leven ben ik, hopelijk vanaf zomer 2020 afgestudeerd, bioloog. Je kunt mij dan ook regelmatig in de natuur vinden, verrekijker voor mijn ogen, op mijn knieën bij een mooi plantje of met een insectengids in mijn handen gebiologeerd starend naar kriebelbeestjes!"

Wist je dat Lisa meer dan 60 planten(soorten) bezit in in haar kleine appartementje? Planten (stekken) zijn(/is) dan ook een grote hobby van haar.

Penningmeester - Rens van den Burg

“Na de World Scout Moot in IJsland wist ik het al: daar wil ik volgende keer weer bij zijn! Natuurlijk omdat Ierland echt een mooi land is, maar vooral omdat de Moot een hele toffe ervaring was. Helaas ben ik in 2022 net te oud om als deelnemer mee te gaan, met deze reden heb ik gesolliciteerd bij het Organisatie Team. Voor ik het wist, zat ik er middenin om alle financiële kwesties te regelen. In het dagelijks leven werk ik op een accountantskantoor dus de link met de functie penningmeester was snel gelegd. Ik heb er al super veel zin in om nieuwe mensen te ontmoeten en de volgende gave internationale ervaring toe te voegen aan mijn lijst!”

Wist je dat Rens naast veel tijd aan scouting ook veel tijd aan sporten spendeert? In mei 2020 gaat hij meedoen aan een hardloop/fiets wedstrijd van 100km.

HRM'er - Sergei van der Hoef

"Na een aantal landelijke evenementen als medewerker, gaat dit mijn eerste grote internationale evenement worden. Daar heb ik super veel zin in! Ierland heb ik altijd al mooi gevonden en om dan nu samen met het Nederlands contingent van de Moot hier naar toe te mogen is echt heel gaaf. Toen ik werd uitgenodigd voor de HR rol binnen het OT, heb ik niet lang nagedacht, maar ben gelijk de uitdaging aangegaan! Dit wordt gelijk ook mijn eerste grote HRM functie, dus de Moot 2022 zal mij veel gaan leren! In het dagelijks leven ben ik ook veel met mensen in contact, ik begeleid namelijk (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking, die graag zelfstandig willen wonen."

Wist je dat Sergei al 15 jaar waterscout is, maar enorm veel landactiviteiten organiseert?

Communicatie - Lise Huitema

"De afgelopen jaren heb ik bij verschillende scoutingactiviteiten m'n handen uit de mouwen gestoken. Daar heb ik gemerkt dat ik het ontzettend fijn vind om tussen scoutingmensen te zijn. Ik vind het steeds weer heel bijzonder om nieuwe scouts te ontmoeten en daar mee samen te werken. Bij het Nederlands contingent van de World Scout Moot ben ik verantwoordelijk voor de communicatie. Het is de eerste keer dat ik zo'n grote communicatie klus doe en ik ben benieuwd wat ik hier allemaal van ga leren. In het dagelijks leven ben ik ook veel bezig met communiceren: als jongerencoach ben ik vaak in gesprek met jongeren, collega's en samenwerkingspartners om projecten te ontwikkelen en uit te voeren."

Wist je dat Lise een beer heeft, die altijd met haar op avontuur gaat? Op de foto hangt hij aan haar rugzak.

Informatiebeheer - Luka Mulder

"Na een tijdje niks voor scouting gedaan te hebben, begon ik het toch wel heel erg te missen. Ik had mezelf nog het doel gesteld om als deel van een Organisatie Team van een contingent mee te gaan naar een internationaal kamp. Toen ik gevraagd werd eens te kijken naar de vacature voor informatie management bij het Nederlands contingent leek me dat een goede kans om dit doel te behalen. Ik vind het tevens belangrijk dat iedereen makkelijk de nodige informatie kan vinden. In het dagelijks leven ben ik developer in de IT, ook daar is communicatie en informatie erg belangrijk."

Wist je dat Luka twee rechter handen heeft? Zij is helemaal zelf haar huis aan het verbouwen!