Over World Scout Moot 2022

Van 18 juli tot en met 28 juli 2022 vindt de 16e World Scout Moot plaats.
We staan aan het begin van een nieuw avontuur in de zomer van 2022.

Beste deelnemers,

Wij zijn geïnformeerd door de Ierse organisatie dat de World Scout Moot in 2021 niet doorgaat. Het evenement wordt uitgesteld naar de zomer van 2022.

Wat betekent dit voor 2021?
Doordat meerdere (inter)nationale Scoutingactiviteiten vanwege de wereldwijde coronacrisis zijn afgelast of verplaatst, is de Ierse organisatie tot de conclusie gekomen dat het organiseren van de World Scout Moot in 2021, door alle maatregelen en de volle agenda, niet leidt tot een kamp met de kwaliteit die het verdient. Wij vinden het ontzettend jammer, maar hebben begrip voor het besluit van de organisatie.

En 2022 dan?
De Ierse organisatie kiest ervoor om de World Scout Moot in 2022 te organiseren. Wij zullen jouw inschrijving annuleren: je hebt immers gekozen voor een evenement in 2021 met een bijbehorend voorbereidingstraject en prijskaartje. Wij zullen ondertussen een nieuwe planning maken en het Nederlands contingent voort zetten, zodra er meer informatie vanuit Ierland bekend is. Dit betekent dat als jij in 2022 mee wilt naar de Moot, je je in november 2020 opnieuw kunt inschrijven. Zodra de inschrijving open is zal jij daar als eerste bericht over ontvangen.

Hoe zit dat met mijn deelnemersbijdrage?
Je krijgt jouw volledige deelnemersbijdrage terug.
In de deelnemersvoorwaarden staat dat bij annulering van (een) activiteit(en) door het contingent of een externe omstandigheid, je je geld terugkrijgt voor het deel dat niet doorging. Nu zijn er nog geen kosten gemaakt, wat betekent dat je je eerste termijn van €450 terug gestort zult krijgen.

Hoe nu verder?
De Ierse organisatie is zich op dit moment aan het beraden hoe zij het evenement in 2022 vorm gaat geven en welke voorwaarden daarmee samenhangen. Aankomende zaterdag 30 mei om 20.00 uur staat onze online informatieavond gepland. Je bent nog steeds van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. We kunnen je wellicht al meer info geven over het kamp in 2022!  We zullen live streamen via Facebook en Instagram

Een aantal andere vragen en antwoorden hebben we al kunnen uitwerken in een Q&A en kun je hier https://wsm.scouting.nl/faq vinden.

Stay safe & stay healthy!

Met vriendelijke groet,
Namens de contingentsstaf